PERHEVALMENNUS

VALMIINA VANHEMMUUTEEN

Tervetuloa mukaan perhe- ja synnytysvalmennukseen pohtimaan yhdessä vanhemmuuteen ja synnytykseen liittyviä asioita. Valmennuksessa keskustelemme yhdessä tärkeistä odottavien perheiden elämään liittyvistä kysymyksistä sekä teemme erilaisia harjoituksia ja tutustumme muihin perheisiin. Valmennus toteutetaan Savonia-ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden toimesta yhteistyössä Kuopion kaupungin neuvolan, KYS:n ja Kuopion perheentalon kanssa. Valmennuskerroilla on mukana kaupungin terveydenhoitaja. Valmennus on perheille ilmainen.

Ryhmä on tarkoitettu ensimmäistä lasta odottaville perheille. Eniten hyötyä valmennuksen sisällöstä on raskausviikoilla 20-32. Ryhmä on suljettu ja mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta perhettä. Valmennus toteutetaan keväisin ja syksyisin.

VALMENNUKSEN TEEMAT

  • Vauvan odotus.
  • Synnytyksen käynnistyminen ja sen kulku (valmennuskerralla on paikalla KYS:n kätilö).
  • Vauva-arki.
  • Ensiviikot vauvan kanssa.

LIIKUNTA RASKAUDEN AIKANA JA SYNNYTYKSEN JÄLKEEN

Perhevalmennuksen raskaus- ja liikuntaosio on tarkoitettu ensimmäistä lasta odottaville ja heidän tukihenkilöille. Valmennuskerralla käsitellään raskausajan ja synnytyksen jälkeisen
liikunnan erityispiirteitä sekä teorian että harjoitteiden kautta. Valmennuksessa huomioidaan kaiken tasoiset liikkujat.

Valmennuksen toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulun Wellness Centerin kolmannen vuoden fysioterapiaopiskelijat. Ryhmä järjestetään Savonian Microkadun kampuksella monioppitilassa MIC-H410, Microkatu 1, 70210 Kuopio.

Opiskelija odottaa sinua Novapoliksen A-aulassa ennen tapaamista. Voit myös kysyä ohjeita tilan löytämiseksi Novapoliksen aulapalvelusta. Ryhmäkerran kesto on 90 minuuttia. Mukana on hyvä olla rento ja mukava vaatetus.